Om oss

Vi är en 9:a på Helenelundsskolan i Sollentuna. I webbstjärnesammanhang är vi mera kända under lagnamnet Superstarmedia. Vi placerade oss högt i tävlingen både 2010 och 2011. Vill du läsa mer om oss kan du kika in på vår skrivblogg som tävlar för tredje året eller på Revolutionsbloggen

I år har vi gjort en litteraturblogg som utgår ifrån att vi väljer ut citat ur romanen Ondskan av Jan Guillou. Sedan skriver vi en kommentar där vi motiverar vårt val. Syftet är att träna på att tolka och djupläsa skönlitterära texter. Några av oss har också lagt upp de analysfrågor vi också hade i uppgift att göra. Men citaten var den obligatoriska blogguppgiften.

Med åren har vi blivit proffs på upphovsrätt och källor. Här använder vi inga bilder förutom sidhuvudet som vi har frågat om lov för att få använda. Vår parallellklass har kontaktat Piratförlaget och kollat att det är ok att citera ur boken och publicera dem så som vi gör. Vi har också fått lov att använda bilder på Jan Guillou.

Vi tycker att vi ska vinna webbstjärnan 2012 eftersom den här bloggen är busenkel att göra.  Den här svänger en lärare, ihop på en timme. Dessutom är våra texter lätta att bedöma formativt. Cecilia har använt en matris där hon har antecknat hur långt vi har kommit i vår förståelse av texten. Hon tittade på hur vi hade kopplat citatet till kommentaren, om vi beskrev, tolkade eller analyserade citaten i våra kommentarer.  Om vi kunde knyta vårt val av citat till egna upplevelser och erfarenheter blev hon extranöjd. Som vanligt uppskattar vi också möjligheten till feed back från våra klasskamrater och Cecilia. Lätt, roligt och jättebra som det brukar bli när vi bloggar :).

Vill du kontakta oss gör du det enklast via vår lärare Cecilia Johansson med e-post cejoh_s@edu.sollentuna.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s