"- Snälla, akta ansiktet, grät han samtidigt som han vände sig om i sängen och tryckte händerna mot kinderna och borrade ner ansiktet i kudden."

Det här citatet fastnade jag för direkt. Den rädslan som Erik känner förmedlas så väl när han söker skydd i kudden. Som att han ville bli mindre och inte synas.
Ibland kan man känna så som han gör. Att man inte vill finnas eller att allt ska vara bra. Att man inte vill visa på sitt yttre hur man mår eller har det.

Sida 24.

3 thoughts on “"- Snälla, akta ansiktet, grät han samtidigt som han vände sig om i sängen och tryckte händerna mot kinderna och borrade ner ansiktet i kudden."

  1. Jättebra skrivet Emma! Jag håller med om att alla nog kan relatera till den här situationen, då man bara vill försvinna från jorden men samtidigt visa sig stark inför omgivningen. 🙂

  2. Pingback: Världen vs klassrummet | Blogg och lärande

  3. Du har valt ett väldigt starkt citat. Erik förvandlas på ett ögonblick till den pojke han faktiskt är. Precis som du och Elvira säger så kan vi alla känna igen oss i Erik. Förändrades din bild av Erik tack vare det här citatet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s